Sistem jadual waktu peperiksaan (SJWP) - Rosaida Mat Sidik (2004., 2004)
Sistem Jadual Waktu Peperiksaan (SJWP) merupakan satu sistem yang dibina untuk memberi kemudahan kepada para pelajar dan pihak pengurusan. Sistem yang dibangunkan ini diharap dapat membantu dan meningkatkan keberkesanan proses pengurusan jadual peperiksaan akhir. Antara objektif penubuhan sistem ini adalah untuk membangunkan satu sistem penjadualan peperiksaan akhir. Ia juga bertujuan untuk memberi kemudahan kemasukan input dan dapat melihat output dalam masa yang singkat. Idea ini timbul berdasarkan terjadinya masalah untuk melihat paparan peperiksaan akhir. Masalah yang biasa terjadi adalah paparan itu sering berubah sebelum paparan yang terakhir dipaparkan. Diharapkan sistem yang dibina ini dapat menjawab segala masalah yang timbul. Untuk memenuhi keperluan di atas, perisian Visual Basic 6.0 dan Micrososft Access telah dipilih untuk membangunkan Sistem Jadual Waktu Peperiksaan.
Project paper (B.Comp.Sc.) - Universiti Putra Malaysia, 2004.