Tumbuhan herba untuk mengubati penyakit buah pinggang - Norzeiana Mehtian.
Penggunaan tumbuhan herba sebagai perubatan tradisional pada masa kini semakin mendapat perhatian ramai. Ini kerana keberkesanannya dalam mengubati penyakit dapat menyakinkan ramai pengguna terutamanya kepada pengamal ubatan tradisional. Walaubagaimana pun masih ramai yang tidak mengetahui tentang keberkesanan tumbuhan herba dalam mengubati penyakit. Dalam modul ini, ia memperkenalkan beberapa jenis spesies tumbuhan herba daripada beberapa famili serta cara penggunaannya. Antara lain memaparkan tentang penyakit yang boleh mengakibatkan kerosakan buah pinggang dan rawatan yang dijalankan ke atas pesakit buah pinggang. Pelbagai elemen multimedia telah digunakan sebagai aplikasi utama dalam pembinaan modul interaktif "Tumbuhan Herba Untuk Mengubati Penyakit Buah Pinggang" untuk dimuatkan dalam bentuk cakera padat (CD). Bagi menarik perhatian pengguna, konsep persembahan multimedia interaktif ini diolah secara mudah, ringkas dan menarik dengan menggunakan perisian seperti Macromedia Authorware 5, Adobe Photoshop 7, Snagit, Ulead Gif Animated 5, Photo Impact dan Soundforge. Penggunaan modulini adalah disasarkan terutamanya kepada pengamal perubatan tradisional dan para pengguna yang berminat. Di harapkan agar modul ini mampu memudahkan lagi pencarian maklumat dan dapat memberi manfaat kepad semua pengguna.