Empat universiti layak mohon Swa Akreditasi - Berita Harian (2007)
Empat universiti penyelidikan antara institusi pengajian tinggi (IPT) tempatan layak memohon status sua akreditasi yang membolehkan ia mengakreditasi program pengajian sendiri, kerana mempunyai mekanisme jaminan kualiti dalaman yang mantap.