Petani Siswazah Manfaatkan Ilmu - Utusan Malaysia, (2008)
Kebanyakan pelajar institutsi pengajian tinggi (IPT) yang mengambil jurusan pertanian memilih untuk tidak menjadikan bidang tersebut sebagai kerjaya mereka.