Kajian Bioteknologi Kenal Pasti Khasiat Rumpai - Utusan Malaysia (2008)
Rumpai laut sememangnya diketahui mempunyai pelbagai khasiat terutama dalam bidang kosmetik, pemakanan kesihatan dan digunkan dalam industri.