Punca penyakit tersebar dikaji - Berita Harian , (2011)
KUALA LUMPUR : Pengunjung atau orang ramai yang memberi makanan kepada kera di pusat rekreasi atau pelancongan dikenal pasti golongan paling berisiko dijangkiti pelbagai jenis penyakit dihidap kera jika berhubung rapat dengan haiwan berkenaan.