UPM mahu tingkat bilangan pelajar Sarawak. - Utusan Malaysia (2011)
INISIATIF Universiti Putra Malaysia (UPM) dalam menyediakan tempat dan peluang kepada pelajar lepasa Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk mengikuti Program Persediaan Diploma di Kampus Bintulu akan membantu dalam mempertingkatkan bilangan pelajar Sarawak & Sabah di kampus berkenaan.