Gangguan ritma sirkadian punca murung - Utusan Malaysia, Mariatul Qatiah Zakaria (2011)
LAPORAN Pertubuhan Keishatan Sedunia (WHO) pada tahun 1999 menyebut,kemurungan adalah penyakit keempat di dunia yang boleh menyebabkan hilang keupayaan dan menambahkan kesengsaraan.