Cabaran atasi kepelbagaian - Mingguan Malaysia, Dr Firdaus haji Abdullah (2009)
Ada tiga istilah menarik yang membuahkan bualan berlanjutan berikutan "Seminar Gagasan Satu malaysia: Kesinambungan Satu Perjuangan" di Kuala Terengganu Ahad lalu. Tiga istilah itu ialah 'kecacamarbaan,' 'kepelbagaian' dan 'keterpinggiran'.