Naik Taraf Kolej Risda - Mingguan Malaysia, (2008)
Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah Risda akan menaikkan taraf kolejnya di Melaka kepada kolej universiti bagi melahirkan generasi kedua masyarakat pekebun kecil dan luar bandar yang berdaya saing dalam bidang pendidikan dan pasaran kerja semasa.