Bersatu dengan alam - Berita Harian , Fairuz Zaidan
Pemanasan global yang semakin kritikal membawa kepada bencana alam seperti banjir kilat, gempa bumi dan tanah runtuh tang seolah tiada kesudahan. Kelemahan pengurusan sumber alam, ditambahkan lagi dengan penerokaan alam sekitar oleh manusia mengakibatkan bumi kian lemah.