Melahirkan guru bahasa Arab tahan lasak - Abu Chik, Abd. Razak (2008)
Selama empat hari tiga malam mulai 30 Jun hingga 3 Julai yang lalu, guru pelatih J-Qaf (Jawi-Quran-Arab-Fardhu Ain ) baru pengambilan Januari 2008 telah mengikuti Kursus Bina Insan Guru (BIG). Ia berlangsung dengan jayanya di Stesen Penyelidikan Sains Marin Universiti Putra Malaysia iaitu di kilometer (km)12 Port Dickson Negeri Sembilan.