UPM tidak cadang kembang pengajian ijazah di IPTS - Harian Metro, (2009)
Universiti Putra Malaysia (UPM) tidak bercadang mengembangkan pengajian peringkat ijazah sarjana muda di enam institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) yang menjalin kerjasama dengan universiti terbabit kini.