UTAR raih dua hadiah utama - Berita Harian, Serimah mohd Sallehuddin (2009)
Festival filem & Video Pelajar malaysia ke-6 (FFVM) yang berlansung di Universiti Putra Malaysia (UPM) baru-baru ini dimonopoli Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR) apabila membolot dua hadiah utama iaitu Anugerah Perdana dan Anugerah Cipta.