Perlu bijak pilih kursus, IPTA - Harian Metro, Kamarulzaman Pid (2009)
Pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) serta yang setaraf dengannya, diingatkan supaya bijak memilih kursus dan institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang sesuai bagi mengelakkan mereka 'berputih mata' apabila gagal ke universiti awam tempatan.