KEPERTAMA sokong cadangan wujudkan dua kementerian untuk sekolah dan IPT - Zakaria, Azman (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2020)
SERDANG, 15 Jan: Cadangan memecahkan Kementerian Pendidikan dengan mewujudkan semula Kementerian Pengajian Tinggi akan membolehkan penumpuan dan fokus dapat diberikan masing-masing kepada sekolah dan institusi pengajian tinggi.