UPM melonjak dalam QS World University Rankings 2021 - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, 2020)
SERDANG - Universiti Putra Malaysia (UPM) membuat lonjakan tertinggi antara semua universiti dalam negara iaitu sebanyak 43 tangga dalam THE Asia University Rankings 2020. Pencapian ini meletakkan UPM pada kedudukan 145 universiti terbaik Asia berbanding 188 pada tahun lepas.