Hala tuju mahasiswa - Berita Harian, Syed Muhammad adam Syed Abdul Rahman (2010)
Jemaah Islamiah (JI) ditubuhkan Abu Bakar bashir dan abdullah sungkar, ketika bersembunyi di Malaysia yang kononnye memperjuangkan penubuhan Daulah Islamiah di Asia Tenggara.