Penyelidik UPM cipta teknologi gelombang ultrabunyi kawal udara makanan

SERDANG, 17 Mac: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) telah mencipta teknologi gelombang ultrabunyi yang mampu mengawal pengudaraan pada tekstur bakeri bagi memastikan rasa produk bakeri kekal sedap dan menarik.

Gespeichert in:
Bibliographische Detailangaben
1. Verfasser: Kamarul Arefin, Nur Syamila
Format: UPM News
Sprache:English
Veröffentlicht: Pusat Strategi dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia 2023
Online Zugang:http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/104033/1/Penyelidik%20UPM%20cipta%20teknologi%20gelombang%20ultrabunyi%20kawal%20udara%20makanan.pdf
Tags: Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
Beschreibung
Zusammenfassung:SERDANG, 17 Mac: Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) telah mencipta teknologi gelombang ultrabunyi yang mampu mengawal pengudaraan pada tekstur bakeri bagi memastikan rasa produk bakeri kekal sedap dan menarik.